Gyenyisz Macujev online dzsesszkoncertet ad a Müpa Home sorozatban

Kultúra, 2021.04.20

Klasszikus zenei repertoárja helyett ezúttal könnyedebb oldalát mutatja be Gyenyisz Macujev a Müpa Home sorozatában. Csütörtök este látható online koncertjén a világhírű orosz zongorista barátaival kifejezetten a magyar nézőknek szánt, exkluzív dzsesszműsort ad.

Gyenyisz Macujev játékát a hazai komolyzenekedvelők az elmúlt két évtizedben már több szólóesten, versenyművekben és kamaraprodukciókban egyaránt megcsodálhatták, többször fellépett a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben - olvasható a Müpa keddi közleményében.

Mint írják, a virtuóz zongorista orosz zenészbarátaival e hónap elején Moszkvában rögzítette azt a koncertet, amely április 22-én 20 órakor látható online a Müpa Home sorozatában.

A zenész szenvedélyesen szereti a dzsesszt, korábbi nyilatkozatai és koncertjeinek ráadásszámai is rendszeresen tanúskodtak erről. A mostani koncerten nemcsak jól ismert dzsessz-sztenderdeket, Gershwin- vagy Rimszkij-Korszakov-műveket játszik, hanem saját szerzeményeiből is elhangzik néhány. A műsort olyan, komolyzenei színpadokon ritkán látható népi hangszerek fogják színesíteni, mint a közép-ázsiai domra vagy a balalajka. Utóbbit Oroszország egyik legfiatalabb zenészsztárja, a tízesztendős Anasztaszija Tyurina szólaltatja meg, Jaroszlava Szimonova pedig énekelni fog.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!