Gyereknap - Berlioz Fantasztikus szimfóniája animációs kisfilmen látható

Kultúra, 2020.05.30

Animációs kisfilmen jelenik meg Berlioz Fantasztikus szimfóniája vasárnap a Filharmóniai Társaság KameraZene elnevezésű sorozatában.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Fantasztikus szimfóniát alternatív módon bemutató epizódot a Filharmóniai Társaság YouTube-csatornáján teszik közzé a gyereknapra időzítve.

A KameraZene hetedik epizódja egy kamaszfiú történetén keresztül mutatja be Berlioz Fantasztikus szimfónia című művének "programját". A grandiózus vállalkozás és a már megszokott szórakoztató narráció mögött ugyanaz a szándék áll, mint az eddigiekben: a zenetörténet nagy alakjainak, fontos eseményeinek és remekműveinek megismertetése a fiatalokkal. Az animációs kisfilmet Manga István, a műsor állandó látványtervezője alkotta meg, Tuza Norbert és Szín Róbert, azaz az Ambient Pictures csapatával együtt készítve a sorozatot. A Filharmóniai Társaság a Lázár Ervin Programmal idén mintegy 30 ezer fiatalhoz jutott el, szeptembertől további 60 ezer diáknak mutatják be ifjúsági programjaikat. A társaság fontosnak érezte, hogy a tanárokkal elindult közös munka ne álljon le, ezért indították el a veszélyhelyzet alatt a KameraZene sorozatot, amelynek egyik legfontosabb célja a fiatalok megszólítása. Az alkotók és Mona Dániel műsorvezető abban szeretnének segítséget nyújtani az ének- és szolfézstanároknak, hogy olyan tartalmakat tudjanak küldeni diákjaiknak, amelyek az ő nyelvükön szólnak a klasszikus zenéről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!