Gyereknapi hétvége a Budapest Bábszínházban

Kultúra, 2021.05.05

Május 29-én és 30-án gyereknap alkalmából megnyitja kapuit a Budapest Bábszínház: két különleges előadását, a Holle anyót és a 80 nap alatt a Föld körül című mesét is műsorra tűzi.

Szombaton délután 15 órakor a Holle anyót Kuthy Ágnes rendezésében nézhetik meg a gyerekek. Holle anyó világában a mostohatestvérek bejárják a jóság, a tisztelet, a szorgalom, a segítőkészség, egyben a felnőtté válás útját. Ki-ki a maga módján. Az előadás különlegessége, hogy a ritkábban használt marionett és pálcás bábtechnikát is alkalmazza - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Vasárnap délelőtt 10 óra 30 perckor Jules Verne ikonikus történetével, a 80 nap alatt a Föld körül című előadással folytatódik a gyereknapi hétvége. A fordulatokban gazdag történet Phileas Fogg úrról, az előkelő londoni Reform Club hóbortos tagjáról szól, aki arra vállalkozik, hogy fogadásból 80 nap alatt körbe utazza a Földet.

Mint Ellinger Edina igazgató a közleményben rámutat, a biztonság érdekében két paravános előadást választottak, mert a színészeknek csak ezzel a technikával van lehetőségük maszkban játszani.

A gyereknapi hétvégén 6 éves kortól mindenki számára kötelező a maszk.

Májusban továbbra is folytatódik a Bábfilmszínház: gyermek és felnőtt előadásokat tűz műsorra online a bábszínház. Május 7-én lesz látható az Apa lánya, 8-án a Rumcájsz, 14-én az Anima, 15-én a Nyúl Péter, 21-én az Esti Kornél, 22-én a 80 nap alatt a Föld körül, 28-án a Gengszter nagyi, 29-én pedig a Holle anyó.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!