Hagyományteremtő gólyatalálkozót rendeztek Sárospatakon

Kultúra, 2022.09.16

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első Gólyatalálkozót a Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) Sárospatakon a Makovecz téren pénteken, csaknem ezer diák részvételével. A találkozón az elsőéves egyetemisták mellett a város összes általános és középiskolás gólyái és négy óvoda tanévkezdő gyermekei vettek részt.

Az oktatási és nevelési intézmények friss tagjait Aros János (Fidesz-KDNP), Sárospatak polgármestere és a rendezvény ötletgazdája, Horváth Ágnes egyetemi rektor köszöntötte.

Az ünnepélyes megnyitón a szervezők elmondták, hogy a Gólyatalálkozóval elsősorban közösségformáló élményt szerettek volna adni a résztvevőknek, és megmutatni azt, hogy összetartoznak. A köszöntők és az óriásgólya megformálása után egy zenés flashmob és vetélkedők következtek, amelyen az iskolák tanulói vegyes csapatokat alkotva versenyezhettek.

A diákokat egyebek mellett arcfestés, játszósarok, lopózás várta, a felnőttek bort is kóstolhattak. Az egyetem előtti téren létrehozták a "tudás fáját", amelyre minden iskolás és óvodás elhelyezhette üzenetét arról, mit vár a sárospataki diákélettől és a közösségi éveitől.

Azok az intézmények, amelyek kitelepültek a rendezvényre, egy üzenőfalon keresztül fejezhették ki a Gólyatalálkozóval kapcsolatos gondolataikat. Az egyetemi előtti téren elhelyeztek egy szelfipontot, ahol a Pataki diák szobrával készíthettek közös fotót a diákok és az rendezvényre látogatók.

Az egyetem a pénteki gólyatalálkozó után szombaton megrendezi a Tanévnyitó egyetemi pikniket is a Makovecz téren, ahol a kulturális programok mellett többek között az Illés EmlékZenekar és a CC116 koncertezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!