Hamarosan nyit a Holnemvolt Vár és indulnak a látványetetések a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Kultúra, 2020.06.22

A hétvége tapasztalatai alapján a héten dönt a Fővárosi Állat- és Növénykert a Holnemvolt Vár és a látványetetések újraindításáról. Szombattól a szabadtéri bemutatóhelyek mellett az állatházak is látogathatóak a budapesti állatkertben, ahol bizonyos óvintézkedések még ezután is életben maradnak - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője a műsorban felidézte, hogy május 20-án tudták újra nyitni az állatkert kapuit, de akkor még napi látogatói létszám korlátozással működött az intézmény és csak a szabadtéri bemutatóhelyeket látogathatta a közönség.

Ezt követően, a tapasztalatok alapján, folyamatosan el lehetett hagyni az elővigyázatossági intézkedéseket - tette hozzá. "Most szombaton jutottunk el oda, hogy már az állatházakat, beltéri bemutatóegységeket is meg tudtuk nyitni a látogatók előtt és már csak egy-két dolog van, ami zárva tart" - közölte.

Ismertetése szerint a Holnemvolt Vár nevű zónát ezután nyitják majd meg, illetve a látványetetések újraindításáról, a hétvége tapasztalatai alapján, a héten fog döntést hozni az állatkert vezetése.

Hozzátette: a vonatkozó jogszabályok rendelkezései szerint már csak az ajándékboltban kötelező a szájat és az orrot is eltakaró eszköz, például maszk, sál vagy kendő viselése. Az állatkert azonban azt javasolja, hogy aki teheti, az állatházakban is viseljen maszkot. Hanga Zoltán emellett azt kéri a látogatóktól, hogy ne etessék az állatokat, még zoocsemegével se.

Felidézte, hogy az állatkert a járvány miatt 66 napig volt zárva, ezen időszak alatt sok állatnak született kicsinye. Az ezen időszak alatt kikelt fekete hattyú fiókák már feleakkorák, mint a felnőttek és már vannak olyan kisállatok is, köztük Izabella a tevecsikó is, akik azóta születtek, hogy újranyitották a szabadtéri bemutatóhelyeket. Az elmúlt napokban pedig elkezdetek kikelni a flamingó fiókák - mondta az állatkert szóvivője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!