Három koncerten is fellép a jövő nyári VeszprémFesten Balázs János zongoraművész

Kultúra, 2020.11.07

Három alkalommal is hallható lesz Balázs János játéka a jövő július közepén megrendezendő VeszprémFesten. A zongoraművész mások mellett Miklósa Erikával ad közös koncertet - olvasható a rendezvény honlapján.

A tervek szerint jövőre július 11. és 18. között rendezik meg a VeszprémFestet a veszprémi Historia Kertben, a várban és a jezsuita romkertben.

A jezsuita romkertben július 16. és 18. között három produkciót láthatnak az érdeklődők. A sorozat nyitányaként, július 16-án Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera címmel ad koncertet.

Július 17-én Balázs János Liszt-etűdöket játszik, Szakcsi Lakatos Béla improvizál, Paganini eredeti kompozícióit pedig Lendvay József hegedűművész tolmácsolásában hallhatja a közönség. A program különlegessége, hogy a Paganini-életmű egyes darabjait eredetiben, Liszt-féle valamint jazzátiratban is meghallgathatják a fesztivál vendégei.

Másnap Cziffra Café címmel Tompos Kátya és Balázs János ad estet, amelyen a sanzontól a komolyzenéig számos zenei műfaj felcsendül.

Az esőhelyszín mindhárom napon a Hangvilla kulturális központ lesz.

A fesztivál további két helyszínének programját később közlik a szervezők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!