Három Oscar-jelölt alkotást is vetítenek az idei Friss Hús fesztiválon

Kultúra, 2020.02.05

A Brotherhood című rövidfilmet, a Daughter és a Memorable című Oscar-díjra jelölt alkotásokat is vetítik az idei Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztiválon, amelyet március 23. és 29. között tartanak a budapesti Toldi moziban.

A márciusi eseménysorozat versenyprogramjában 17 külföldi film szerepel, köztük hat animáció. A 17 film között három Oscar-jelölt alkotást tűznek műsorra - tájékoztatták szerdán a szervezők az MTI-t

Meryam Joobeur kanadai-tunéziai rendező Oscar-díjra jelölt Brotherhood című rövidfilmjében Mohamed, az idős pásztor a tunéziai vidéken él feleségével és két fiával. Mohamedet megrázza, amikor idősebb fia, Malik egy titokzatos új feleséggel tér vissza egy hosszabb utazásból. A feszültség apa és fia között egyre fokozódik.

Daria Kascsejeva tádzsik rendező Daughter című Oscar-jelölt animációja többek között olyan kérdésekre keresi választ, hogy el kell-e titkolnunk belső fájdalmunkat, bezárni magunkat saját világunkba, örökké apánk szeretetére vágyva?

Bruno Collet francia alkotó Oscar-esélyes Memorable című animációjában a festőként dolgozó Louis és felesége, Michelle mostanában különös történéseket tapasztal: lassan a bútorok, tárgyak és az emberek elvesztik valószerűségüket.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a vetítések mellett pitchfórumot és egyéb szakmai programokat is tartanak.

A teljes nemzetközi program a Friss Hús weboldalán érhető el, a magyar versenyprogramot várhatóan február 17-én hozzák nyilvánosságra.

A Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket - írták a tájékoztatóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!