Háromállomásos turnéra indul júliusban az Operaház Szerelmi bájital előadása

Kultúra, 2021.07.13

Háromállomásos turnéra indul a Magyar Állami Operaház Szerelmi bájital című előadása, amely július 21-én a Gyulai Várszínházban, július 23-án a Művészetek Völgyében Vigántpetend, július 25-én pedig a tatai Angolkert Szabadtéri Színpadán lesz látható.

A két részben, magyar nyelven felcsendülő produkció főszerepeit Miklósa Erika (Adina), Ninh Duc Hoang Long (Nemorino), Rezsnyák Róbert (Belcore), Szvétek László (Dulcarmara) és Nagy Zsófia (Giannetta) alakítja, a Magyar Állami Operaház Zenekarát és énekkarát (karigazgató Csiki Gábor) Tóth Sámuel Csaba dirigálja - tájékoztatta az operaház kedden az MTI-t.

Donizetti vígoperája Toronykőy Attila 2018-as rendezésében lesz látható. A darab a jelenben játszódik és a színpadként szolgáló kamion is bevonódik az előadásba - olvasható a közleményben.

A szerelmi bájital főhőse Nemorino, egy szegény falusi fiú, aki reménytelenül szerelmes a gazdag földbirtokosnőbe, Adinába, aki a hetyke Belcore őrmester házassági ajánlatát fogadja el. A kétségbeesett ifjú minden pénzét a kuruzsló Dulcamarától szerzett "bájitalra" költi, és hogy elnyerhesse szerelme szívét, még a seregbe is beáll. Bár a bájital valójában csak bor, Nemorino igaz szerelme végül mégis elnyeri jutalmát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!