Hat alkalommal várja idén az érdeklődőket a Benczúr Kerti Esték népzenei koncertsorozata

Kultúra, 2021.06.15

Hat alkalommal várja szerdánként az érdeklődőket a Benczúr Kerti Esték népzenei koncertsorozata június 23. és szeptember 1-je között Budapesten, a Benczúr Ház Kulturális Központ udvarán.

Az első koncertet június 23-án a Nógrád megyei Dobroda zenekar adja, melynek tagjai között van Balogh Kálmán cimbalmos és Fekete Bori énekesnő - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Július 7-én Szabó Dániel és a Pázsint formáció zenél, július 21-én pedig Tímár Sára és zenekara ad koncertet. Augusztus 11-én a délszláv és balkáni népzenét játszó Babra, augusztus 25-én Borbély Mihály Quartet lép színpadra. Szeptember 1-jén a moldvai balkáni hangzást a Fanfara Complexa zenekar biztosítja.

A fellépők közül sokan új műsorral állnak színpadra. Az új számok létrehozására a tavalyi év végén kiírt alkotói pályázatból nyertek támogatást a Halmos Béla Kollégiumtól.

A koncertsorozat az NKA Halmos Béla Programiroda és a Benczúr Ház Kulturális Központ együttműködésében jött létre.

A tájékoztató felhívja a figyelmet arra is, hogy ebben az évben július 1-jétől 4-ig rendezik meg országszerte a Táncháztalálkozót, amely a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje.

Az eseményen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei és a moldvai magyarság és más határon túli közösségek, valamint a hazai nemzetiségek képviseletében.

Mint írják, a Táncház Egyesület 1982 óta szervezi Magyarország legnagyobb népművészeti rendezvényét. A tavalyi eseményhez hasonlóan idén is az ország több helyszínén változatos programmal várják az érdeklődőket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!