HIBAIGAZÍTÁS - Augusztusban ismét megrendezik OrgonaPont koncertsorozatot és az Orgonák éjszakáját

Kultúra, 2020.07.14

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a hétfőn 13:53 órakor kiadott, Augusztusban ismét megrendezik OrgonaPont koncertsorozatot és az Orgonák éjszakáját című anyagunk 1. bekezdése helyesen:



Augusztusban számos városban rendezi meg a Filharmónia Magyarország az OrgonaPont koncertsorozatot, augusztus 8-án pedig második alkalommal tartják meg az Orgonák éjszakáját.

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT - Augusztusban ismét megrendezik OrgonaPont koncertsorozatot és az Orgonák éjszakáját

Budapest, 2020. július 13., hétfő (MTI) - Augusztusban számos városban rendezi meg a Filharmónia Magyarország az OrgonaPont koncertsorozatot, augusztus 8-án pedig második alkalommal tartják meg az Orgonák éjszakáját.

Az Orgonák éjszakája idén is tartogat különlegességet: az eseményre komponált Invocation című zenemű, "közös hangként" minden programon felcsendül - olvasható a szervezők MTI-hez eljutatott hétfői közleményében. A tájékoztató idézi Szamosi Szabolcsot, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatóját, orgonaművészt, aki hangsúlyozta: az eseményen a Filharmónia Magyarország által szervezett nagykoncertek és a flashmob jellegű megmozdulások mellett lehetőséget biztosítanak arra, hogy bárki regisztráljon, és saját szervezésű programmal csatlakozzon az országos Orgonák éjszakájához. Mint írják, a regisztrálók különböző kategóriákba sorolt programokkal kapcsolódhatnak az eseményhez: orgonakoncerttel, orgonás liturgiával, de akár az orgonához kapcsolódó egyéni ötlettel - az előadástól a kiállításon keresztül a hangszerbemutatóig. Tavaly az Orgonák éjszakája keretén belül több mint száz regisztrált eseményen, négy országban, több mint százezer orgonasíp szólalt meg egyszerre, mellyel rekordot döntött a rendezvény - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!