Huszonhárom magyar művész munkái láthatók a passaui Modern Művészetek Múzeumában

Kultúra, 2019.07.09

Huszonhárom magyar művésznek az 1989-es eseményeket és a nyugati határnyitás évét felidéző munkái láthatók a passaui Modern Művészetek Múzeumában - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

A Verstrichene Zeit - Elfolyó idő cím egy harminc évvel ezelőtti történeti eseményre utal, amikor megnyílt a magyar-osztrák határ - mondta el Stefanovits Péter, a tárlat egyik kurátora az adásban.

Hozzátette: a szeptember 29-ig látható tárlatot Magyarország müncheni főkonzulja, Tordai-Lejkó Gábor szervezte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) képzőművészeti tagozata számára. A válogatás egyik ikonikus munkája például Orosz István Továrisi konyec feliratú plakátja, valamint kifejezetten erre a kiállításra készült alkotások, képek, szobrok, plasztikák, plakátok is láthatók.

A Stefanovits Péter és Alapfy László kurátorok által rendezett kiállításon a német közönség még Aknay János, Árendás József, Bakos István, Barabás Márton, Baráth Ferenc, Csáji Attila, Elekes Károly, Farkas Ádám, Gaál József, Jovián György, Kovács Péter, Kulinyi István, Lajta Gábor, M. Novák András, Prutkay Péter, Stefanovits Péter, Szabó Menyhért, Szabó Tamás, Szemadám György, Szőcs Miklós TUI, Szurcsik József és Véssey Gábor alkotásait tekintheti meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!