Idén is megrendezik Püspökhatvanban az Őrzöm a lángot tábort

Kultúra, 2022.07.18

Rockzenei koncertek, íjászat, hagyományőrzés, irodalmi és családi programok várják a közönséget a 2. Őrzöm a lángot zenei és kulturális táborban péntektől vasárnapig Püspökhatvanban.

Az Őrzöm a lángot kulturális és zenei tábor - a hasonló nevű programsorozat központi eseménye - rendezői kiemelt céljuknak tekintik, hogy a fiatalabb nemzedékekkel megismertessék a hagyományokra épülő értékeket, az egész Kárpát-medencéből várva az előadókat és vendégeket - közölték az MTI-vel hétfőn a szervezők.

A kétnapos rendezvényen fellép Rudán Joe, Ézsiás Péter a Historica zenekarból, valamint Fábián Zoltán és Juhász Róbert (Firkin) adnak akusztikus koncertet, de zenél a Mad-Ness, a Chrome RT, valamint a BorzsaVári népzenekar is Kárpátaljáról.

Az irodalmi programok közül a szervezők kiemelték Pataki Tamás erdélyi író legújabb könyve, a Hazatért Hungária bemutatóját, valamint Thököly Vajk szilágysági és Tóth Zoltán felvidéki költő előadásait.

Az eseményen előadást tart a péceli Wass Albert Társaság és a Patrióták közössége is megismerteti tevékenységét.

A gyerekek Kincses János szilágysági mester vezetésével kipróbálhatják a fafaragást, az íjászatot és jurtaállítást a Horka Íjászainak segítségével, a Hajni és Tomi fellépőpáros pedig gyerekkoncerttel készül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!