Idén ismét megrendezik a református iskolák Béres-énekversenyét

Kultúra, 2022.10.07

Három kimaradt tanév után ismét megrendezik pénteken a Béres Ferenc Országos Református Énekversenyt. Az idei megmérettetésen tizenhét református iskola nyolcvanhárom diákja vesz részt - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolája 22. alkalommal rendezi meg a Béres Ferenc énekművészről elnevezett zsoltár- és népdaléneklő versenyt. A megmérettetés tíz korcsoportban zajlik, a versenykiírás szerint a zsoltárok és dicséretek mellett szabadon választott népdalokat kell a versenyzőknek énekelniük.

Mint Dócziné Takács Zsuzsanna, a verseny főszervezője az MTI-nek pénteken elmondta, a programban résztvevő magyarországi református iskolák mellett idén egy felvidéki református intézmény diákjai is részt vesznek az eseményen.

A nap különlegességeként 14 órakor a versenyző gyerekekből alakult alkalmi egyesített kórus a Magyar Állami Operaház épülete előtt ad koncertet. A nagy diákkórus a korábbi években a Vajdahunyad várban, a Hősök terén és a Parlament előtt is énekelt már.

A Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolája 96 éves. Újraindulása óta szinte a kezdetektől megrendezi a református iskolák számára az országos zsoltár- és népdaléneklő versenyt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!