Idén nem rendezik meg a Telluride Filmfesztivált

Kultúra, 2020.07.15

Nem rendezik meg idén a filmes díjszezon fontos amerikai állomásának számító Telluride Filmfesztivált a koronavírus-járvány miatt - írta meg a The Hollywood Reporter.

Az Oscar-szezon rendszerint a szeptember elején tartott amerikai munka ünnepével összekötött hosszú hétvégén kezdődik a Telluride Filmfesztivállal, de ebben az évben a világjárvány miatt az Oscar-díjátadót is április végére halasztották már, és ősszel még a coloradói filmmustrát sem lehet megtartani.

A szervezők keddi közleményükben azt írták, hogy hónapokig próbálkoztak mindenféle megoldással, de be kellett látniuk, hogy idén nem lehet tető alá hozni a hagyományos fesztivált.

A Telluride Filmfesztivált 1974-ben rendezték meg először, és azóta csak 1993-ban történt meg, hogy veszélybe került az esemény, de végül meg tudták tartani. A jelen helyzetben azonban, mikor egyre nő a koronavírus-fertőzöttek száma, mégiscsak az emberek egészsége a legfontosabb, és ezt a maszkviseléssel és egyéb szabályok betartásával sem tudják garantálni, amit nem vállalhatnak - fogalmaztak.

Azt írták, az idei programban szereplő válogatásból számos, szívügyüknek számító filmet a New York-i Filmfesztivál, a Torontói Filmfesztivál vagy a Velencei Filmfesztivál is bemutat, és azon lesznek, hogy a lehető legtöbb módon támogassák ezeket a kitűnő produkciókat.

A Telluride 2021-ben tér vissza a fesztiválnaptárba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!