Ismert és elfeledett szerzők az MRME következő évadában

Kultúra, 2019.03.25

Jól ismert és elfeledett szerzők, sztárkarmesterek, zenészek és énekesek is szerepelnek a Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME) új évadában. A 2019/20-as szezonban hat bérletet indítanak útjára.

"A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek sikerült újra betagozódnia a nemzetközi együttműködésbe. A legnagyobb lemezcéggel készítenek velünk felvételeket, a 65 éve alakult gyermekkórus hamarosan elmegy Nagyszombatra, Pozsonyba, Brnóba és Prágába, a zenekart Kobajasi Kenicsiró viszi Tokióba, majd utána Kínában folytatják Kovács János vezényletével" - emelte ki Kovács Géza, a MRME ügyvezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Mint elhangzott, a gyermekkórus részt vesz az Anno Sacri Mátyás templombeli sorozatában is, amely Bach egy műve mellett felsorakoztat kevésbé ismert szerzőket is, köztük Telemannt, Schützöt és Buxtehudét.

"A Zeneakadémián a befejezéséhez közeledik Vásáry Tamás Beethoven-ciklusa, amelyben közreműködik Ránki Dezső és Ránki Fülöp, de indít egy Schumann-ciklust is Fülei Balázzsal, Oláh Vilmossal és másokkal. A Müpában nagy romantikus műveket adunk elő Rost Andreával, José Curával, utóbbi Verdi Requiemjét vezényli, illetve a Bajazzók főszerepét fogja elénekelni, a Zeneakadémiára pedig Cura egy abszurd művet dolgozott fel, amelyben Montezuma találkozik Vivaldival Velencében. Ez lesz a különleges opera ősbemutatója" - sorolta Kovács Géza.

Folytatódik a legendás karnagyról, Sapszon Ferencről elnevezett bérlet a Pesti Vigadóban, Pad Zoltán állandó vezető karnagy mellett közreműködik ifj. Sapszon Ferenc. És - a Dohnányi-bérlet keretében - újra eljön Magyarországra az olasz karmester, Carlo Montanaro, aki Mozartot fog vezényelni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!