Isolation Budapest minifesztivál a Liszt Ünnep keretében

Kultúra, 2022.06.22

Pénteken kezdődik a jegyértékesítés a Liszt Ünnep nemzetközi kulturális fesztivál és az Akvárium Klub közös szervezésében először meghirdetett, októberi Isolation Budapest minifesztivál programjaira.

A Liszt Ünnep során számtalan műfaj kap saját "fesztivált a fesztiválban". Olyan eseménysorozatokról van szó, amelyek a Liszt Ünnep keretében valósulnak meg, ám egyedi, összetéveszthetetlen karakterrel bírnak - hangsúlyozták a szervezők az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben.

Mint hozzátették, a minifesztiválok sorához csatlakozik október 15-én az Isolation Budapest is, melynek célja, hogy az Akvárium Klub termeibe belépve a nemzetközi zenei színtér legizgalmasabb előadói közül válogathasson a közönség.

A szervezők kiemelték az Elton John által is méltatott Westerman szólókoncertje mellett a fesztiválon szintén fellépő Black Country, New Road hangzásvilágát, amely olyan, "mintha egy anarchisztikus klezmerbanda kortárs klasszikus zenei motívumokkal díszített rave-et játszana".

Az Akvárium Klub NagyHalljában lép fel a dán Efterklang és a sötét, intim balladáinak köszönhetően Kelet-Európában is népszerű, kanadai Michelle Gurevich.

A Volt Lokál feltörekvő előadóknak ad helyet: színpadra lép az Adrienne Lenker (Big Thief) producerével dolgozó kanadai Sister Ray; a Rolling Stone magazin által Kanada legnagyobb reménységének nevezett Charlotte Cornfield; a Current Joyszal közös lemezt kiadó BOYO és a Boy Pablóval közös dalt jegyző svéd indie-pop-előadó, Jimi Somewhere is.

Az Isolation Budapest minifesztiválon tartja első budapesti koncertjét az amerikai Night Beats, és érkezik az idén Glastonburyn is fellépő The Goa Express is.

A Liszt Ünnep folyamatosan bővülő programjáról a www.lisztunnep.hu linken találhatók további információk.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!