Janecskó Katalin története nyert a 100 szóban Budapest idei pályázatán

Kultúra, 2020.11.17

Janecskó Katalin Fekete opálüveg című története nyert a 100 szóban Budapest idei pályázatán, második helyen Geréb János Hétköznapi történet című írása, a harmadik helyen pedig Dizseri Barnabás A Jánosban című műve végzett.

Hetedik éve gyűjti össze a személyes, mégis hétköznapi sztorikat a 100 szóban Budapest történetíró pályázata - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A felhívásra idén is bárki beküldhette a saját, legfeljebb 100 szóból álló elbeszélését, amelynek az egyetlen megkötés szerint valamilyen módon Budapesthez kell kapcsolódnia.

Ebben a nehéz évben rekordmennyiségű, 2500 pályamű közül kellett kiválasztania a legjobbat a háromtagú zsűrinek: Boncsér Sára színésznőnek, Szabó Benedek zenésznek és Závada Péter költőnek.

Mint írják, az idei legjobb 100 szavas történetében eltűnő cégtáblák és fali csempék okoznak komoly bonyodalmat. Janecskó Katalin fekete humortól sem mentes Fekete opálüveg című történetéhez Pernyész Dóra készített kifejező illusztrációt.

Mint írják, a pályázat legjobb alkotásait óriásplakátokon és köztéri palánkokon böngészhetik végig az érdeklődők a Városháza Parkban, de a zsűri által kiválasztott 100 izgalmas történetből idén is POKET zsebkönyv készült, amely az óriásplakátok mellett a pár hétig kihelyezett POKET-automatából is elérhető.

A szervezők kiállítást is létrehoztak a parkot a Városháza udvarától elválasztó palánksoron. A köztéri paravánra felkerült az elmúlt hét év három-három legjobb története, így a palánksor egyfajta urbánus antológiaként állít emléket az eddigi történeteknek - olvasható a tájékoztatóban.

Mint írják, november 18-án délután élő közvetítésen is végigjárhatják az érdeklődők a köztéri installációkat. Nyáry Krisztián író Faix Csabával, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatójaval mutatja be az óriásplakátokat, az antologikus palánksort.

Akik személyesen nem tudnak ellátogatni a következő hetekben a Városháza Parkba, azok később bármikor visszanézhetik az adást az Énbudapestem Facebook-oldalon, ahol egy podcast beszélgetést is megtalálható Nyáry Krisztiánnal és Závada Péterrel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!