Jó ember-díj - A beteg embertársain segítő Balogh Enikő az idei kitüntetett

Kultúra, 2020.09.13

Az elmúlt években beteg embertársainak gyógykezelését segítő Balogh Enikő kapta az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat vasárnap Pécsen - közölte a kitüntetésről döntő kuratórium.

A díjat és azzal együtt Judit Hagner Németországban élő magyar szobrász, simogató emberi kezet mintázó alkotását a Debreceni Egyetem idén lediplomázott orvostanhallgatója azzal érdemelte ki, hogy számos különféle módon segítette beteg embertársai gyógyulását, gyógyítását.

Balogh Enikő leukémiás gyerekeknek rendszeresen színházlátogatásokat, jelmezes kórházlátogatásokat szervez, de karácsonykor a Vígszínház színészeivel közösen a rászorulók megsegítéséért licitet is indított, s előfordult, hogy szponzor segítségével elektromos kisautót ajándékozott a győri gyermekosztály részére. Futással is gyűjtött adományokat alapítványoknak, de megesett az is, hogy levágott hajából paróka készült egy leukémiás kislány részére.

A Jó ember-díjat tizenötödik alkalommal ítélte oda az MTI 2003-ban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt baranyai szerkesztőségvezetőjének emlékére, egyben a Káplár László által képviselt értékrend megőrzésére létrejött alapítvány.

A díjat minden évben egy olyan ember kapja meg, aki becsülettel, tisztességgel, emberséggel, alázattal végzi munkáját, mindezen felül embertársainak ad jót, inspirációt, segítséget, megnyitja mások előtt a képzeletbeli ajtókat, kitapossa előttük az utat - jelezték a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!