John Waters 18 év után ismét rendez

Kultúra, 2022.10.07

John Waters 18 éves kihagyás után ismét rendez: a legendás kultfilmes idén megjelent Liarmouth: A Feel-Bad Romance című regényét adaptálja - számolt be róla a Variety.com

A Rózsaszín flamingók (1972), a Poliészter (1981) és a Hajlakk (1988) című kultfilmek rendezője utoljára 2004-ben a Szégyen és gyalázat című filmet forgatta.

A 76 éves független filmes elmondta, hogy a Liarmouth a legőrültebb dolog, amit valaha írt, és elég sokkoló ahhoz, hogy ismét visszatérjen a filmezéshez. "Izgatottan várom a filmes szakmához való visszatérést, remélhetőleg világszerte örömöt nyújthatok a kalandvágyó mozinézőknek" - idézte a hollywoodi szaklap.

A regény egy család három női generációját mutatja be, akik egymás életére törnek. A legidősebb Adora, aki háziállatokat plasztikáz engedély nélkül működő állatorvosi praxisában, a lánya, Marsha beteges tolvaj és embergyűlölő, ő a címben szereplő "liarmouth" (hazug), és a legfiatalabb Poppy, Marsha lánya, akinek trambulinparkja van Baltimore külvárosában.

Az elmúlt 18 évben Waters hátralépett a filmezéstől, de közben egy sor nem-fikciós könyve jelent meg, előadásokat tartott és több filmben és tévéműsorban szerepelt. 2019-ben Arany Leopárd-életműdíjat kapott a Locarnói Filmfesztiválon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!