Jónak lenni jó - Számos cég is részt vesz az adakozásban

Kultúra, 2019.12.15

A kora esti órákig mintegy 175 millió forint gyűlt össze a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó javára, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását 30 éve végző Peter Cerny Alapítvány. Számos cég is jelentős felajánlást tett.

Siklósi Beatrix projektvezető, az M5 kulturális csatorna igazgatója hangsúlyozta, hogy a magánemberektől érkezett számtalan felajánlás mellett több cég is a kampány mellé állt és jelentős felajánlást tett, mert a közmédiához hasonlóan ők is fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást. Mint mondta, igazi sikertörténet a közmédia életében ez a vasárnap, hiszen igen jelentős összeg, mintegy 175 millió forint gyűlt már össze és a műsor zárásáig ez az összeg még emelkedni fog reményeik szerint.

A Duna Asztalt Kft. 50 millió forinttal támogatja idén a Jónak lenni jót. A társaság műszerekkel már korábban is segítette az egészségügyet, most pedig 50 millió forintot ajánlottak fel a Peter Cerny Alapítvány javára, mivel a cég tulajdonosának unokái is koraszülöttek voltak.

A Shell a kezdetek óta számos különböző formában támogatta a Peter Cerny Alapítvány működését, jelenleg is ők biztosítják az üzemanyagot az összes mentőautóba. A cég 16 millió forintos támogatása magába foglalja a mentőautók számára biztosított üzemanyagot, valamint a töltőállomásokon megrendezett őszi adománygyűjtő kampány keretében megvásárolt Tecotherm Neo készüléket, amely az újszülöttek oxigénhiányos állapotának hatékony kezelésére szolgál.

A Herendi Porcelánmanufaktúra a kezdetek óta támogatja a Jónak lenni jó kampányt, idén egy unikális urálibagoly-figurát ajánlottak fel. A figurát, amelyből ez az egy darab készült, Babos Tímea, Vásáry Tamás és Farkas Bertalan aláírása díszít, 22 óráig lehet rá licitálni.

Demján Sándor nagyvállalkozó is a kezdetek óta a műsor partnere volt, halála óta pedig a nevét viselő alapítvány támogatja a Jónak lenni jót 2,5 millió forinttal.

Az árverésen szereplő nyolc tárgyról és a fix áron még megvásárolható tárgyakról a www.mediaklikk.hu\jonaklennijo oldalon lehet tájékozódni. Emellett a közmédia műsorvezetői egész nap várják telefonon a pénzbeni felajánlásokat. Mindezeken felül az adományvonalon a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Peter Cerny Alapítványt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!