Jótékonysági orgonakoncertet ad vasárnap Fassang László az épülő budakeszi evangélikus templomért

Kultúra, 2019.05.18

Jótékonysági orgonakoncertet ad Fassang László Liszt Ferenc-díjas orgonaművész vasárnap este hat órakor Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban. A koncert bevételével a budakeszi evangélikus templom építését támogatja.

A budakeszi evangélikus templom az Ybl-díjas Benczúr László tervei alapján készül. A templom alapkövét 2017 novemberében tették le. Az épület pillérei a Kárpát-medencét, az öt világrészt és ezen területek keresztény vértanúit jelképezik majd.

A jótékonysági esten Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke mondja el bibliai reflexióit. A koncerten hallhatja a közönség J. P. Sweelinck Kromatikus fantáziáját, Michelangelo Rossi Toccata settima című művét, Bach-Vivaldi A-moll concertóját, Jehan Alain Fantasmagorie és Ligeti György Hungarian rock című alkotását, valamint improvizációk is elhangzanak bibliai témákra.

A koncert védnöke Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

A templomépítést a helyszínen pénzadománnyal, illetve téglajegy vásárlásával lehet támogatni, emellett a http://www.evangelikustemplom.hu oldalon megrendelhető emlékérmek vásárlásával is lehet segíteni a templomépítést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!