Július 15-éig lehet jelöltet állítani a gróf Batthyány Lajos-díjra

Kultúra, 2021.06.17

Július 15-éig lehet jelölteket állítani a gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjra - közölte az elismeréseket létrehozó Magyar Batthyány Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a Magyar Batthyány Alapítvány 2019-ben hozta létre a két díjat. Az elismeréseket olyan személyiségek kaphatják, akik a társadalmi, gazdasági, politikai kihívásokra praktikus és pragmatikus, a lehetőségekkel és szükségszerűségekkel arányos választ adnak.

A díjakat október 6-án adják át a Batthyány-örökmécsesnél. Az idei díjátadó fővédnöke a gróf Batthyány Lajos-díj tavalyi díjazottja, Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, volt miniszter lesz - tájékoztattak.

Az alapítvány a múlt évhez hasonlóan a díjazottak kiválasztásához független szakmai bírálóbizottságot állított fel, melynek tagjai - Balog Zoltán fővédnökletével - Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója, Fehér Éva, a TEK orvosigazgatója, Monok István, az MTA Könyvtár és Információs Központ főigazgatója, Pallós Nikoletta, a Batthyány Lajos Alapítvány főigazgatója, Tordai Teri Kossuth-díjas színésznő, J. Újváry Zsuzsanna történész, nyugalmazott egyetemi docens lesznek.

A javaslatokat az alapítvány július 15-éig a [email protected] címre várja, megjelölve annak a férfi és női jelöltnek a nevét, akit érdemesnek tartanak az elismerésre. Jelöltet bárki állíthat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!