Kadarka törköly lett Magyarország legjobb pálinkája

Kultúra, 2020.11.05

A Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte 2020-ban az Ország Legjobb pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen, melynek eredményét csütörtökön hirdették ki.

Kadarka törköly lett Magyarország legjobb pálinkája A versenyre rekordmennyiségű, több mint 400 tétellel nevezett 48 pálinkaház, ezek közül 32 szakértő bírálata alapján választották ki a legjobbat. Az érzékszervi bírálatnak idén Miskolc adott otthont - közölte az MTI-vel csütörtökön a Pálinka Nemzeti Tanács.

A versenyen idén 18 champion, 71 arany-, 175 ezüst- és 113 bronzérmet osztottak ki.
A legeredményesebb pálinkafőzde díját ebben az évben is három főzdének ítélte oda a Pálinka Nemzeti Tanács: az első helyezett az 1 Csepp Pálinka, a második a Lunczer Pálinkaház, a harmadik Zimek Pálinka Manufaktúra lett.

Magyarország legjobb 10 ezer palack felett elérhető pálinkája 2020-ban a Szicsek Pálinkafőzde aranyérmes Irsai Olivér szőlőpálinkája lett, a legjobb pálinka díját pedig a Tolna megyei Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte el.

A díjátadón a Pálinka Nemzeti Tanács minden évben életműdíjjal tünteti ki a szakma három szereplőjét, akik kiemelkedő teljesítményükért, munkásságukért, a pálinkás szakmában végzett tevékenységükért kapnak kitüntetést. Ezúttal a pálinka életműdíjat Font Sándor országgyűlési képviselőnek, valamint Piros Lászlónak és Varga Lászlónak ítélték oda - áll a közleményben.
(MTI)

Galériánk

Kadarka törköly lett Magyarország legjobb pálinkája Kadarka törköly lett Magyarország legjobb pálinkája Kadarka törköly lett Magyarország legjobb pálinkája Kadarka törköly lett Magyarország legjobb pálinkája Kadarka törköly lett Magyarország legjobb pálinkája
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!