Kamara Virtuózok - Újabb formáció búcsúzott

Kultúra, 2019.05.10

A Harmónia utasok formáció búcsúzott a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató ötödik, Kamara Virtuózok elnevezésű évadának második adásában pénteken.

A Duna Televízióban és a Duna Worldön sugárzott műsor új évadában nyolc csapat kezdte a versenyzést, a pénteki adásban hét formáció lépett fel: az Aeris Brass Quintetet, a Flauticát, a Harmónia utasokat, a Pontasto gitárkvartettet, Sárközy Lajost és zenekarát, a Seven Saxot és a TanBorEn Triót láthatták a nézők.

Az adás végén a zsűri elbúcsúzott a Harmónia utasoktól, előtte azonban Várdai István átadta hegedűjét a neki legjobban tetsző formációnak, a Flautica együttes négy fuvolista lányának.

A műsorban a zsűri másik tagja, Miklósa Erika operaénekes elkérte a TanBorEn Trió egyik tagjától az ütőit és kipróbálta a dobokat.

A zsűri tagja ebben az évben is Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas énekesnő; Batta András Erkel- és Széchenyi-díjas zenetörténész, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke; Kesselyák Gergely Liszt-díjas érdemes művész, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója, a Magyar Állami Operaház első karmestere; Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója; Várdai István Liszt-díjas gordonkaművész, a bécsi Zeneakadémia cselló professzora.

A Kamara Virtuózok győzteséről a közönség dönt majd a hatodik adásban, a nézők a döntőbe jutó három formációra szavazhatnak.

A Kamara Virtuózok két műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám. Az adásokat a Duna Televízió és a Duna World sugározza, az M5 kulturális csatorna is ismétli. Vasárnap délelőttönként a Bartók Rádió a Continuo - Kísérjük a Virtuózokat! című magazinműsorában foglalkozik a pénteki adással. A mediaklikk.hu/virtuozok weboldalon és a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazásban híreket, érdekességeket, extra tartalmakat találnak az érdeklődők a műsorról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!