Kedden kezdődik a balatonfüredi prímásverseny

Kultúra, 2019.07.21

Kedden kezdődik a balatonfüredi prímásverseny, amelyre idén a klasszikus cigányzenei hagyományt művelő hegedűsök jelentkezhettek.

A versenyen minden prímásnak két versenyszámot kell előadnia, a szabadon választott darab mellett kötelezőként Lavotta János Lavotta első szerelme című művét - közölte a Hagyományok Háza az MTI-vel.

Az első helyezett nyereménye egymillió forint és felléphet a jövő évi verseny záró koncertjén, a második helyezett ötszázezer forintban részesül, a harmadik helyen végzett prímás pedig háromszázezer forintot nyer.

A zsűri tagja Radics Ferenc, a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezető prímása, ifjabb Kállai Kiss Ernő, a Margitszigeti Danubius Nagyszálló zenekarvezető prímása és Roby Lakatos hegedűvirtuóz.

Július 24-én a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncertet rendeznek a Gyógy téren, ahol Roby Lakatos, ifjabb Kállai Kiss Ernő, Radics Ferenc, Lugosi Kati és Szigeti Fercsi nótaénekesek, Varga Jenő, a 2017-es prímásverseny győztese, a Magyar Állami Népi Együttes zenekara, a prímásverseny résztvevői és díjazottjai lépnek színpadra.

A prímásversenyt az Anna-bál kísérőrendezvényeként szervezi meg a Balatonfüredi Önkormányzat és a Hagyományok Háza.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!