Keszthelyi gimnazista nyerte meg a harmadik Nagy Magyar Filmtesztet

Kultúra, 2020.02.21

Keszthelyi gimnazista lány nyerte meg a harmadik Nagy Magyar Filmtesztet: Kéri Anna Katica megközelítőleg 19 ezer játékos közül került az élre - tudatta a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete pénteken az MTI-vel.

A keszthelyi tanuló toronymagasan bizonyult a legjobbnak a döntőben, a nyertes tudása annak köszönhető, hogy szabadidejében rengeteget olvas magyar filmekről - olvasható a közleményben.

A díjakat Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos adta át a nyerteseknek. Beszédében hangsúlyozta: a Nagy Magyar Filmteszt évről évre egyre több fiatalt mozgósít országszerte. A vetélkedőnek köszönhetően több ezer fiatal figyelme irányul a magyar filmekre.

"Elsődleges céljaink között van a filmszerető és filmértő közönség utánpótlása. A játék a tanulás legjobb módja, a Nagy Magyar Filmteszt ennek egy kiváló formája, éppen ezért állt mellé a Nemzeti Filmintézet támogatóként" - idézi a közlemény Káel Csabát.

Több száz fiatal részvételével rendezte meg a DUE Médiahálózat a Nemzeti Filmintézet támogatásával csütörtökön a Nagy Magyar Filmteszt vetélkedő döntőjét, ahová azok juthattak be, akik a játék első fordulójában a legjobb eredménnyel töltötték ki az online tesztet.

A fináléban is magyar filmekkel kapcsolatos kérdésekre válaszoltak a játékosok. A győztest okostelefonnal jutalmazták a szervezők - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!