Két bemutatót tart a Katona József Színház a hétvégén

Kultúra, 2019.03.07

Két bemutatót tart a Katona József Színház a hétvégén: pénteken A Platonov premierjét tartják a Kamrában, szombaton a Rozsdatemető 2.0 című előadást mutatják be a nagyszínpadon.

A Platonovot Székely Kriszta rendezésében láthatja a közönség. Anton Pavlovics Csehov darabját Radnai Annamária fordításában tűzik műsorra, az előadás dramaturgja Szabó-Székely Ármin.

Az előadásban a címszerepet alakító Kocsis Gergely mellett Pálmai Anna, Ónodi Eszter, Fekete Ernő, Jordán Adél, Bán János, Dér Zsolt, Staub Viktória, Nagy Ervin és Bányai Kelemen Barna játszik. A díszletet Tihanyi Ildi, a jelmezeket Pattantyus Dóra tervezte.

A Rozsdatemető 2.0 című darabot, amelyet szombaton mutatnak be a nagyszínpadon, Máté Gábor rendezésében láthatja a közönség - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A darabot Fejes Endre és Tasnádi István írta, a produkció dramaturgja Török Tamara.

Mint az előadás ismertetőjében áll, Fejes Endre a Rozsdatemetőben egy nyolcadik kerületi család életét mutatja be az első világháborútól a hatvanas évek elejéig. Tasnádi István továbbírta Fejes Endre művét, az előadás nem ötven, hanem száz év történetét meséli el.

Az előadásban Bezerédi Zoltán, Szirtes Ági, Vizi Dávid, Péter Kata, Rujder Vivien, Kovács Lehel, Mészáros Béla, Elek Ferenc, Kiss Eszter, Szacsvay László, Mészáros Blanka, Tasnádi Bence, Bodnár Erika, Ujlaki Dénes, Dankó István, Rohonyi Barnabás, Rajkai Zoltán, Czvikker Lilla, Takátsy Péter, Fullajtár Andrea és Lengyel Benjámin játszik. A díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Füzér Anni tervezte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!