Két hónap után véget ér a Maradj Otthon! fesztivál

Kultúra, 2020.05.22

Több mint két hónappal az indulása után véget ér a Maradj Otthon! Fesztivál. A nonprofit kezdeményezés keretében több száz interneten keresztül nézhető eseményt, köztük koncerteket, online partykat, gyerekprogramokat kínáltak a szervezők a járvány miatt otthon maradóknak, programjaikkal több mint 2 millió embert értek el.

A szervezők közleményükben felidézik, hogy a különleges eseménysorozat, amelyet a koronavírus-járvány kapcsán meghozott, lakhelyelhagyást korlátozó intézkedések ihlettek, száznál is több hazai fesztivál, klub és kulturális intézmény összefogásával indult március 21-én.

A fesztivál szervezői - a VOLT Produkció társadalmi munkában dolgozó stábja - arra vállalkoztak, hogy a koncertek és egyéb társasági események nélkül maradt közönségnek ingyenes programokat kínáljanak, arra biztatva a rajongókat, hogy tartsák be a szabályokat és maradjanak otthon - olvasható a pénteki közleményben.

A virtuális koncertek mellett a #maradjotthonchallenge segítségével minden este egy-egy híresség látta vendégül a fesztivál követőit. A Maradj Otthon! oldalán számos videoklip és kisfilm is debütált. Az események között beszélgetésekkel és a Várkert Bazár irodalmi programjaival is találkozhattak a fesztivál követői. Hétvégenként a Generali Gyerek Sziget népszerű fellépői hoztak programokat a legkisebbeknek. Az online partykhoz kapcsolódó jótékonysági akció keretében pedig a közreműködők 5 millió forintot gyűjtöttek össze a zeneiparban tevékenykedő háttérmunkások megsegítésére.

"A Maradj Otthon! fesztivál stábja a járványhelyzet miatti korlátozások feloldása után úgy döntött, itt az idő, hogy elbúcsúzzon a közönségtől, és arra biztassa a nézőket, hogy a biztonsági előírások betartásával lassan térjen vissza a virtuális térből a valódi előadások, koncertek, fesztiválok világába" - írják a nonprofit kezdeményezés szervezői.

A fesztivál záró napját május 23-án, szombaton tartják. A programok között többek között lesz Generali Gyerek Sziget-előadás, elbúcsúzik a tehetséges tervezőket bemutató Divat Placc, Andro és Lotfi Begi livestream DJ settel jelentkezik, és 19 órakor kezdődik a Hegyilevegő Online Fesztivál a Bagossy Brothers Companyval és barátaikkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!