Kezdődik a kisvárdai színházi fesztivál

Kultúra, 2021.06.18

A Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Füst Milán Boldogtalanok című drámájával kezdődik el péntek este a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválja, amelyen huszonhat produkciót láthat a közönség.

A kulturális seregszemle versenyprogramjában tizenöt színházi előadás szerepel, emellett versenyen kívüli előadásokat, hallgatói előadást és kirakatszínházi programot egyaránt megtekinthet a nagyérdemű a felső-szabolcsi kisváros három színházi játszóhelyén.

A fesztiválon többek között Arad, Beregszász, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kassa, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szabadka, Székelyudvarhely és Zenta színházainak társulatai képviseltetik magukat. A hazai teátrumok közül a Játékszín, a Soproni Petőfi Színház, a Forrás Színház és az Orlai Produkciós Iroda vendégjátéka szerepel a programban.

A versenyelőadásokat minden nap egy szakmai beszélgetés keretében értékeli az alkotók és a zsűri, de a színházművészet iránt érdeklődő közönség tagjait is várják ezekre az alkalmakra.

A www.kisvarda.szinhaz.hu/fesztival oldalon elérhető részletes program szerint a szombati ünnepélyes megnyitót követően Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony népszínművéből készült előadás lesz látható a Déryné Program előadásában, Vidnyánszky Attila rendezésében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!