Kiállítás nyílik a MOME-n a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj nyerteseinek munkáiból

Kultúra, 2022.09.13

Challenging Futures - Design egy kihívásokkal teli jövőhöz címmel nyílik kiállítás szeptember 20-án a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjat elnyert hallgatók munkáiból a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) .

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány 2020-ban hívta életre a nemzetközileg elismert magyar formatervezőről, Stefan Lengyelről elnevezett ösztöndíjprogramot, amely a teljesítményalapú támogatás mellett a hallgatók naprakész iparági kompetenciáinak bővítésére és szakmai integrációjára helyezi a hangsúlyt - közölte az egyetem kedden.

Idén ősszel első alkalommal rendeznek kiállítást az ösztöndíjas hallgatók munkáiból. A közlemény szerint az ingyenesen megtekinthető kiállítás olyan kísérleti koncepciókat és kutatásokat mutat be, melyek "első lépések lehetnek a jövő ökoszisztémáját és a designszakma sorsát alakító hatékony döntések felé".

Az ösztöndíj nyertesei többek között az urbanizáció fenntarthatóságának, a társadalmi szakadékok áthidalásának és a múlt kritikai értelmezésének módjait kutatják a dizájn eszközrendszerével, mindeközben a kreatívipar fejlődésének irányait is keresve.

Az összegzés szerint 2022-ben az ösztöndíjat immár harmadik alkalommal nyerte el tizenhat kiemelkedően tehetséges MOME-s hallgató. A díjazottak fél éven keresztül havi 150 000 forintos támogatásban részesülnek, emellett az egyetem partnerei, a Market Építő Zrt. és a BeLight! közreműködésével versenyképes gyakorlati ismereteket is szerezhetnek egyebek mellett az építészet és a lighting design területén projektalapú, kutatás-fejlesztési kurzusokon keresztül.

A kiállítás szeptember 20. és október 2. között tekinthető meg a MOME GROUND épületében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!