Kiállításokkal, koncertekkel és gyermekprogramokkal is várják az Őrségi Vásárra látogatókat

Kultúra, 2022.06.24

Nemcsak a régió legnagyobb népi kézműves termékeket felvonultató kirakodóvására, hanem több települést átfogó, több ezer embert megmozgató különleges hangulatú kulturális fesztivál is az Őrségi Vásár, amelynek három napos programsorozatát ezen a hétvégén tartják, negyvenedszer - közölték az MTI-vel a szervezők.

Őrimagyarósdon a helyi értéktár kincseit bemutató tárlat nyílik, Felsőjánosfán Bischofné Hesinger Katalin festményeiből, Pankaszon pedig a helyi hímző szakkör munkáit, Bajánsenyén pedig az esküvőkhöz és a keresztelőkhöz fűződő vasi népszokásokat mutatja be egy-egy péntek délután megnyíló kiállítás.

Az Őrségi Vásár hivatalos megnyitója szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik Őriszentpéter központjában, előtte a Körmendi Fúvószenekar térzenével szórakoztatja a közönséget.

Délelőtt gyermekprogramokkal, délután pedig néptáncbemutatóval, népszerű sanzonokkal szórakoztatják a vásári közönséget. Délután öt órakor a Blahalusiana, este a Soulwave zenekar koncertjét láthatják és hallhatják az érdeklődők. A napot késő este tűzijáték zárja.

Vasárnap délelőtt tíz órától szabadtéri istentisztelet kezdődik, majd folytatódnak a vidám családi programok, Molnár Orsi gyermekkoncertjével, Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita, majd a Kalimpa Színház gyerekműsorával.

Délután Kaczor Feri, később a Showder Klub stand-up előadói, este pedig Charlie koncertje szórakoztatja a közönséget.

Szombaton Őriszentpéteren megtekinthető az Őrségi Vadászati Kiállítás, és várják a látogatókat az Őrségi Nemzeti Park Natura 2000 Látogatóközpontjában is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!