Kihirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit

Kultúra, 2020.05.22

Kihirdették a 16. Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit Budapesten, első helyezést ért el Csicsó Zoltán a 7-9 évesek, Oláh Réka a 11-13 évesek, Dóry Vilmos pedig a 14-16 évesek kategóriájában - közölte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pénteken az MTI-vel,.

A felhívásra idén összesen 409 pályázó műve érkezett. Az I. korcsoportban 7-9 évesek meséi vettek részt, ebből 121 érkezett. A II. korcsoport volt a legaktívabb, a 10-13 éves pályázók 237 munkát küldtek be. A III. kategóriában, ahová a legnagyobbak, a 14-16 évesek alkotásai kerültek, 51 mű érkezett - olvasható a közleményben.

Mint írják, a pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékelte és választotta ki azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált továbbjutásra. A szakmai zsűri tagjai Szepes Erika irodalomtörténész és Nógrádi Gábor író voltak, ők döntöttek a végleges díjazási sorrendről.

Janikovszky Éva halálának 17. évfordulóján a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Kiadóval közösen hirdette meg meseíró pályázatát, a felhívásra 2020. március 6. és április 16. között lehetett az elkészült meséket, történeteket e-mailen beküldeni. Pályázni magyarországi és határon túli településekről egyaránt lehetett. A felhívásra idén összesen 409 pályázat érkezett.

A koronavírus-járvány miatt az ünnepélyes díjátadó idén elmaradt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!