Kirgiz kulturális napokat rendeznek Magyarországon

Kultúra, 2022.08.11

A kirgiz-magyar diplomáciai kapcsolatok 30. évfordulója jegyében, első alkalommal rendezik meg a Kirgiz Köztársaság kulturális napjait csütörtöktől Magyarországon.

A Kirgiz Köztársaság magyarországi nagykövetsége által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a rendezvényt a kirgiz és a magyar külügyminisztérium közötti, 2022-től 2025-ig tartó időszakra szóló kétoldalú együttműködési ütemterv részeként tartják meg csütörtöktől vasárnapig. Ezt a dokumentumot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 3-án Kirgizisztánban tett hivatalos látogatásakor írta alá.

A tájékoztatás szerint a kulturális napokat megnyitó gálakoncert csütörtökön a Budapest Music Centerben lesz. A koncerten híres kirgiz zenészek lépnek fel. A közönséget többek között a Kambarkan folklóregyüttes műsora és divatbemutató mellett népdalénekesek, valamint komuzon - a kirgiz zenében alkalmazott ősi húros, pengetős hangszeren - játszó zenészek várják. Emellett kirgiz művészek és kézműves mesterek munkáiból kiállítások láthatók a helyszínen.

Az ingyenes rendezvényen utazási videókat is megtekinthetnek a látogatók, akik a standokon tájékoztatókat, a Kirgiz Köztársaságról szóló angol nyelvű szóróanyagokat is kaphatnak.

A kirgiz delegációt a Kirgiz Köztársaság kulturális, tájékoztatási, sport- és ifjúságpolitikai minisztere vezeti - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!