Klasszikus zenei minikoncertek lesznek nyolc fővárosi szórakozóhelyen

Kultúra, 2018.11.13

A zene éjszakája - csak klasszikusan címmel Budapest nyolc kedvelt szórakozóhelyén tartanak klasszikus zenei minikoncerteket szombaton késő délutántól éjfélig.

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ második alkalommal hirdeti meg a programot Budapest napján, vagyis azon a napon, amikor 1873-ban Pest, Buda és Óbuda egyesült - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A rendezvény keretében nyolc olyan belvárosi helyszínen élvezhetik a látogatók a változatos klasszikus zenei minikoncerteket, ahol máskor ilyen produkciókkal nem találkozhatnak. A rendhagyó sorozat célja, hogy kötetlen formában és helyszínen minél többen kerüljenek közelebb a klasszikus zenéhez és Budapesthez.

A programban közreműködik a Budapesti Fesztiválzenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar és több Fischer Annie-ösztöndíjas művész is.

A minikoncertek ízelítőt adnak mások mellett Monteverdi, Vivaldi, Mozart, Paganini, Beethoven, Dvorák, Csajkovszkij, Ravel, Albeniz, Bartók, Gershwin, Joplin, Bernstein és Piazzolla műveiből a Mika Tivadar Mulatóban, a Szimpla Kertben, a Magvető Caféban, a Kék Ló Budapestben, a Jelen Bisztróban, a Mazel Tovban, a Kazimírban és a Három Hollóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!