Kodály-sorozattal és Az ősök ritmusa-bérlettel is készül az Óbudai Danubia Zenekar

Kultúra, 2017.09.19

A Zeneakadémián Az ősök ritmusa című bérlet koncertjeivel, a Budapest Music Centerben Kodály-sorozattal várja a közönséget az Óbudai Danubia Zenekar ősszel.

Az ősök ritmusa című, négy koncertből álló bérlet Haydn A Teremtés című oratóriumával kezdődik október 1-jén a Nemzeti Énekkar, Rab Gyula tenor, Kolonits Klára szoprán és Bakonyi Marcell basszus közreműködésével, Vásáry Tamás vezényletével. Október 25-én az Aranykor, november 24-én a Csodaszarvas, december 14-én A Nap születése című hangversenyek várják az érdeklődőket.

Az ősök ritmusait kutatva a zenéhez idén a tánc, a mozgás társul mint legelemibb önkifejezési mód. Minden koncerten pár perces performanszra is számíthat a közönség - mondta el Hámori Máté művészeti vezető az évadot bemutató keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

A Kodály-sorozatban szeptember 23-án a kórus- és kamaraművek kerülnek középpontba, a november 11-i rész a módszerről szól, a december 2-i koncert Kodály kevésbé ismert, romantikusabb, humorosabb oldalát igyekszik bemutatni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!