Komolyzenei pikniket tart pénteken a MÁV Szimfonikus Zenekar

Kultúra, 2020.07.02

Komolyzenei pikniket szervez pénteken a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Millenáris park, az ingyenes program célja, hogy klasszikus zenével reagáljon az elmúlt hónapok nehézségeire és élményeire - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A műsor megálmodói és házigazdái két fiatal klasszikuszenész, Seidl Dénes Mihály trombitaművész és Dénes-Worowski Marcell karmester, akik a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertpedagógiai programjainak évek óta aktív résztvevői - olvasható a közleményben.

Mint írják, a pénteki komolyzenei piknik a tőlük megszokott könnyed és fiatalos hangnemben szólítja meg a közönséget, szórakoztató, de mégis tartalmas műsorvezetéssel. A program a Szimfonikus karantén rehabilitáció alcímet viseli.
A zenekart a Nemzeti Táncszínház előtti teraszon lehet majd megtaláln. A MÁV Szimfonikus Zenekart Dénes-Worowski Marcell vezényli, aki állandó karmestere, Seidl Dénes Mihály pedig állandó műsorvezetője a MÁV Szimfonikus Zenekar Unokák és nagyszülők koncertsorozatának. Évek óta műsorvezetői a saját alapítású Koncert Plusz előadássorozatnak is, amely kifejezetten a fiatal felnőtteknek ad eszközt ahhoz, hogy a zenehallgatás egy mélyebb és komplexebb élménnyé váljon - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!