Koncerttel emlékeznek meg Cziffra Györgyről a születésnapján

Kultúra, 2018.11.02

Cziffra György zongoraművész születésnapján, november 5-én emlékkoncerttel kezdődik el a Cziffra Fesztivált megelőző programsorozat az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

A koncerten Liszt- és Puccini-dalok, Chopin g-moll cselló-zongora szonátája és Rahmanyinov Vocalise című műve hangzik el Horti Lilla énekművész és Devich Gergely gordonkaművész előadásában - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban november 24-én Kassai István, Balázs János és Balázs-Piri Soma közreműködésével ünnepel a kerület, ahol a mester családjával élt. A hangversenyen Liszt, Chopin, Rahmanyinov zongoradarabjai, valamint négykezes művek szólalnak meg.

Cziffra György számára kiemelten fontos volt a pályájuk elején tartó művészek támogatása. Alapítványa a Liszt Ferenc Auditórium segítségével számos, ma már jól ismert művészt segített a pályára. A Balázs János zongoraművész által életre hívott Cziffra György Fesztivál alapküldetése, hogy a mester zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze. Nagy hangsúlyt kap tehát a fiatal művészek bemutatkozási lehetőségeinek elősegítése, amelyhez a 13. kerületi és a 22. kerületi önkormányzat is csatlakozott és támogatást nyújt.

A Cziffra György Fesztivált 2019 februárjában negyedik alkalommal rendezik meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!