Konferenciát rendeznek a szótár oktatásbeli szerepéről Budapesten

Kultúra, 2019.11.12

Konferenciát rendeznek a szótár oktatásban betöltött szerepéről kedden az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (ELTE-BTK), kedden Budapesten.

A Szótárnapon Fóris Ágota és Faludi Andrea A lexikográfia mint tantárgy a felsőoktatásban, Tóth Ágoston Lexikográfia és szótárdidaktika az angoltanárképzésben címmel ad elő. Ladányi Mária az Alkalmazott nyelvészeti kisszótárat mutatja be szakmai és pedagógiai szempontból - közölték a szervezők az MTI-vel.

A szótár és az oktatás kapcsolatáról ad elő történeti kontextusban Fata Ildikó és Muráth Judit, míg Kriston Renáta a gyerekszótárak oktatásbeli alkalmazhatóságát járja körül előadásában. Gond Zsuzsa a szótárkészítő alkalmazásokról fog beszélni.

A konferencián mutatják be a Tinta Könyvkiadó új, SzóTudásTár elnevezésű online egynyelvű magyar szótárrendszerét, amelyet 11 nagy magyar szótár anyagának egyesítésével hoztak létre. Az előadásokat vita és szótárvásár követi.

A tanácskozást a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szótári munkabizottsága, az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete, valamint a Magyar Nyelvtudományi Társaság közösen szervezi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!