Környezettudatos lépések a Budapest Parkban

Kultúra, 2020.03.11

A kilencedik évada előtt álló Budapest Park minden területen odafigyel a környezettudatosságra, idén újabb lépéseket tesz ennek érdekében. Erről Kólya Dániel, a kulturális intézmény ügyvezetője beszélt az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

"Tavaly 600 ezren fordultak meg nálunk, ez nagy felelősség, nagyon sokan követnek minket a közösségi oldalakon is. Amellett, hogy koncerthelyszínként működünk, fontos feladatunk, hogy edukáljuk is a közönségünket" - fogalmazott a Budapest Park vezetője.

Mint elhangzott, környezetvédelmi témájú videósorozatot indítottak ismert magyar zenészekkel. A Zenészek Ökoforradalmi Sorozatában a Youtube-on és Facebookon hét epizódon keresztül járnak körbe fontos témákat a közlekedés környezetszennyező hatásaitól a műanyagfelhasználáson át a fenntartható divatig. A sorozatban a Follow The Flow, Schoblocher Barbara, Beck Zoli, Puskás Peti, Farkasházi Réka, Wolfie, Columbo és Fluor Tomi szerepel.

"A felkért zenészek nem megírt szöveget mondanak, mindannyian saját gondolataikat, élményeiket osztják meg a nézőkkel" - jegyezte meg az ügyvezető. Kitért arra, hogy együtt dolgoznak egy szakemberekből álló klímaszakértői csapattal, amely hasznos tanácsokat és módszereket ad a látogatóknak a klímaváltozás megállítása érdekében.

A 2020-as szezonban a Parkban csökkentik a PET palackok számát, az egyszer használatos műanyag helyett bevezetik a repoharat, ezt több budapesti klubbal, szórakozóhellyel, helyszínnel összefogva egyedi, tokennel működő konstrukcióban. A helyben keletkező hulladékot szelektíven kezelik, a tavalyi évtől szívószálat csak kérésre adnak a vendégeknek, figyelmet fordítanak a vízfelhasználás takarékosságára, emellett a Park környékét is zöldebbé teszik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!