Kortárs írók műveit mutatják be Balatonfüreden

Kultúra, 2019.02.09

Hazai kortárs szerzők műveit mutatják be a jövő hétvégén Balatonfüreden a széppróza napja alkalmából - tájékoztatta az MTI-t a program szervezője.

Cserép László elmondta, hogy Balatonfüred másodszor csatlakozik a Magyar Írószövetség által kezdeményezett programsorozathoz, a széppróza napjához, amelyet Jókai Mór születésnapján, február 18-án rendeznek.

A hazai kortárs művek mellett Jókai Mórt is közelebbről megismerhetik az irodalom kedvelői. E. Csorba Csilla művészettörténész és Kalla Zsuzsa, a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményi igazgatója bemutatják az Egy ember, akit még eddig nem ismertünk című albumukat szombaton.

A programsorozat első napján, pénteken Száraz Miklós György egyebek mellett Székelyek című művelődéstörténeti kötetéről beszél majd. Irodalmi kávéház várja az érdeklődőket szombaton kora este a Vaszary Galériában. A Lyukasórán Lackfi János és Vörös István költővel, Nyáry Krisztián irodalomtörténésszel, Mátyus Alíz íróval és Kéri Kitty színművésszel találkozhatnak az érdeklődők.

A rendezvénysorozat zárónapján, hétfőn tartják Szilasi László Amíg másokkal voltunk című könyvének bemutatóját. Az esten Ladányi István egyetemi docens és Szilágyi Tibor színművész működik közre.

Kézírással másolják le Jókai Mór A magyar Tempevölgy című novelláját a város diákjai. Az egybeszerkesztett alkotást a későbbiekben kiállítják a szervezők - mondta el Cserép László.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!