Kortárs művészeti kiállítás nyílik a Kincsem Palotában

Kultúra, 2020.09.11

Rendhagyó helyszínen, a budapesti Kincsem Palotában nyílik kortárs művészeti pop-up kiállítás fiatal- és középgenerációs művészek munkáiból "Végre tanulhatunk valamit" címmel.

A szeptember 11-30. között látogatható tárlaton a Valkó Margit vezette Kisterem galéria által képviselt 16 művész alkotásait tekintheti meg a közönség - olvasható a szervezők közleményében.

A palota különböző tereiben többek között láthatóak lesznek Szinyova Gergő festményei, Kokesch Ádám, Sugár János és Vécsei Júlia installatív művei, egy videómunka Szegedy-Maszák Zoltántól, valamint különleges technikákkal készült alkotások Fischer Judittól és helyspecifikus művek Kaszás Tamástól.

A helyszín lehetőséget nyújt olyan, régóta tervezett művek bemutatására, amelyek kiállítására eddig nem volt alkalom. Ilyen például a Randomroutines hatméteres, betonvasból készült murália is, melynek felirata: "Végre tanulhatunk valamit" - adta a kiállítás címét is.

A kiállítás exkluzív helyszíne a Kincsem Palota a Reáltanoda utcában, melyet a híres versenyló gazdája, Blaskovich Ernő építtetett az 1870-es években.

A csupán a tárlat idején látogatható elegáns épület belső tereit a háború után szinte felismerhetetlenül átalakították, hosszú évtizedek óta lakatlanul, erősen leromlott állapotban van. A különleges apropóból megnyíló, egykor fényűzően berendezett neoreneszánsz épület emeleti termeiben még fellelhetőek megmaradt részletek a selyemtapétából, a díszes kerámiakályhából, ólomüvegablakokból, faragott ajtókból.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!