Kőszínházakat bemutató emlékpont megalkotására hirdet ötletpályázatot a Nemzeti Színház

Kultúra, 2020.10.12

Ötletpályázatot hirdet a Nemzeti Színház a történelmi Magyarország területén egykor és ma létező kőszínházakat bemutató, interaktív emlék- és bemutatópont megalkotására - közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

A nemzeti összetartozás évében, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatra beérkezett munkákat a színház vezetése bírálja el. A pályázati dokumentációkat benyújtók között a Nemzeti Színház 1 millió forintot oszt szét - áll a közleményben.

Mint fogalmaznak, "a leendő emlék- és bemutatópont fel/meg kívánja idézni a nagy hagyományokkal rendelkező, a világon egyedülálló földrajzi sűrűségű, szépségű és kulturális erejű magyar színházi hálózatot".

A leendő emlék- és bemutatópont célja a dokumentálás is: interaktív funkciói és látványosságai segítségével kívánja bemutatni a színházi hálózat múltjának dokumentumait - fotókat, film-, videó- és hanganyagokat -, illetve jelenét. A dokumentáció, a színházakat bemutató interaktív, digitális háttér-adatbázis bővíthető kell, hogy legyen - hangsúlyozzák a pályázati kiírásban.

Mint írják, az emlékpont látványos vizuális megjelenéssel kell, hogy bírjon fizikai valóságában, illetve a különböző digitális eszközökön megjeleníthető háttértartalmaiban egyaránt.

A felhívás szerint a Nemzeti Színház az épülete előtti szilárd burkolatú téren kívánja elhelyezni az emlék- és bemutatópontot.

A felhívás ötletpályázat, vagyis nem végleges terveket várnak, hanem a kreativitásra hangsúlyt fektető, egyedi elképzeléseket. A pályázatot kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani az [email protected] e-mail címre október 31-ig.

A pályázati kiírás részletei a https://nemzetiszinhaz.hu/hirek/2020/10/otletpalyazat-felhivas linken találhatók meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!