Külön ter(m)ek - Csoportos kiállítás a Műcsarnokban

Kultúra, 2019.02.26

Hét kortárs képzőművész mutatja be friss munkáit a Műcsarnok szerdától látható, Külön ter(m)ek című csoportos kiállításán.

A Műcsarnok harmadik alkalommal szervez olyan csoportos tárlatot, amelyen termenként egy-egy művész állítja ki munkáit, az intézmény egy-egy kurátorának válogatása és koncepciója szerint - idézte fel a kiállítás keddi sajtóbemutatóján Szegő György művészeti igazgató.

Németh Marcell Köztes térben című terme a szobrász mérnöki precizitással megalkotott, többrétegű, hajlított acélreliefjeiből válogat, melyek geometrikus és organikus motívumokat foglalnak közös terekbe - közölték a kurátorok.

Richter Sára saját belső világába kínál intim betekintést monumentális, csaknem ötven méteres, labirintussá összeálló textilmunkájában.

Bojti András helyspecifikus kiállítása komplex élményt kíván nyújtani a nézőnek, az installáció részei ezért az üveg- és fémplasztikák mellett a fény, az árnyékok, a zene és a tér is.

Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs filmjének világát idézi meg Milorad Krstic anyaga, melynek középpontjában egy "tetoválásokból" építkező, friss videomunka áll.

Szabó Ábel festményei sajátos hangulatú városrészletek: piacok, gyárépületek, külvárosi utcák, melyekről többnyire hiányoznak az emberek, a hiperrealista részletgazdagság azonban mégis sajátosan vonzóvá teszi ezeket az urbánus tájakat.

Több sorozatba is betekintést nyújt Naomi Devil (Ördög Noémi) tárlata. A fiatal festő Dolce far niente (Édes semmittevés) című szériája színgazdag vásznakon parafrazeálja az akadémikus festészet nagy alkotóinak kortárs környezetbe helyezett nőalakjait, mellettük pedig felbukkannak a korábbi pop-artos ihletésű vagy a rembrandti önarcképeket idéző munkák is.

Horváth Éva Mónika mozgalmas pasztelljei az arctalan figurákból összeálló tömeg gomolygását ragadják meg a Critical Mass című teremben.

A tárlatok kurátorai Bán Ildikó, Fazakas Réka, Kondor-Szilágyi Mária, Mayer Marianna, Reischl Szilvia, Rockenbauer Zoltán és Szegő György.

A március 24-ig látogatható kiállításhoz számos kísérőprogram is kapcsolódik, melyekről a www.mucsarnok.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!