Különdíjat kapott a Szelíd a palicsi filmfesztiválon

Kultúra, 2022.07.22

Csuja László és Nemes Anna Szelíd című filmjének ítélték oda a palicsi filmfesztivál különdíját - közölték a szervezők pénteken.

A filmfesztivál szervezőinek pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott: a női testépítőről szóló, Csonka Eszter világbajnok főszereplésével készült film a nagy tehetségről és érzékenységről árulkodó rendezéssel, valamint azzal érdemelte ki az elismerést, hogy gyengéd és megható pillanatokat tudott teremteni egy olyan világról készült filmben, amely lehetetlen áldozatok árán követeli meg a tökéletességet.

A független és szerzői filmalkotások terén kifejtett kiemelkedő tevékenységért odaítélt Underground Spirit díjat a Roy Andersson svéd filmrendezővel folytatott több évtizedes munkájáról ismert Borbás István operatőrnek ítélték oda.

A legjobb filmnek járó Arany Torony-díjat a román Cristian Mungiu R.M.N. című alkotása érdemelte ki, míg a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot az ukrán Dmitro Szuholitkij-Szobcsuk veheti át a pénteki zárórendezvényen Pamfir című filmjéért.

A palicsi filmfesztiválon tizenöt kategóriában több mint 130 filmet mutattak be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!