TV műsor

Különleges produkcióban tér vissza Bizet Carmenje a Margitszigetre

Kultúra, 2021.06.22

Nyolc év után különleges verzióban tér vissza a Carmen a Margitszigeti Szabadtéri Színház színpadára: június 25-én és 27-én Georges Bizet operájának egy Magyarországon még nem látott feldolgozásával várják a nézőket a katalán Calixto Bieito rendezésében.

A Carmen-bemutatót a tavaszi bécsi előadást követően láthatja a közönség a Margitszigeten. A darabot a Margitszigeti Színház állandó partnerével, a Magyar Állami Operaházzal együttműködésben viszi színre - olvasható a színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Bár a rendező stábja nemzetközi, a szereposztás magyar operaénekesekre épül - emelik ki a közleményben, hozzátéve: a Carment alakító Szántó Andrea mellett Don Joséként Brickner Szabolcsot, Escamillo szerepében Bretz Gábort láthatja a közönség a Margitszigeten.

Mint írják, a jól ismert Carmen új köntösbe bújik "az opera Tarantinója", Calixto Bieito rendezésében. Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója szerint a katalán rendező "olyan egészen elképesztő asszociációkkal tud és mer is élni, amelyek a klasszikus operajátszástól nagyon messze, ugyanakkor a lényeghez nagyon közel állnak".

Ókovács Szilveszter hozzátette: a Carmen a leggyakrabban játszott opera Magyarországon, a közönség nagyon szereti a darabban uralkodó tüzes, andalúz érzelmeket és indulatokat.

A főigazgató a közleményben emlékeztetett arra, hogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpad valójában az Operaház egyik játszóhelye volt. Az intézmény 1938-as megnyitója óta állandóan játszottak itt operákat, sőt, mintegy tizenkét éven át maga az Operaház üzemeltette a színházat, így ebben az időszakban, májustól szeptember végéig összesen 60-70 operaelőadást láthatott a közönség.

A Margitszigeti Színház és az Operaház jó kapcsolatának köszönhetően a nyár folyamán, július 23-án a közönség még találkozhat az Operaház zenekarával és énekkarával a Verdi Ünnep alkalmával, amelyen "best of" nyitányok, nagy operakórusok, operarészletek válogatásával ünneplik a szerzőt Arturo Chacón Cruz tenor, Maria Grazia Schiavo szoprán és Kálmándy Mihály bariton fellépésével. A koncert karmestere Kocsár Balázs.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!