Lajkó Félix fellép a Wine and Violin szalonban

Kultúra, 2022.09.24

Lajkó Félix hegedűvirtuóz október 15-i koncertje lesz a kiemelt eseménye az idei, immár 11. Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonjának a Fonó Budai Zeneházban.

A vajdasági hegedűművész a zene nyelvén mesél érzésekről, hangulatokról, betekintést nyújtva belső világába - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

Mint írták, Lajkó Félixnek a koronavírus-járvány miatt több mint két éve volt utoljára szólókoncertje Budapesten.

A Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonjának hétvégéjén, október 15-16-án a hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be, az esti koncerteken pedig ismert művészek hegedűjátékát hallhatja a közönség. A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni, miközben a látogatók hazai borászatok kínálatából válogathatnak.

A szalon az október 15-i esti Lajkó Félix-koncert előtti délután nyílik, Lakatos Róbert bemutatja 30 duó hegedűre és brácsára című lemezét, közreműködik Jozef Horváth. Ezt követően az érdeklődők Oláh Vilmos hegedűművész és Bárdi Szabolcs hegedűkészítő részvételével pódiumbeszélgetésen ismerkedhetnek meg a hegedűkészítés főbb fázisaival. Másnap, vasárnap a Somogyi Vonósnégyes szólaltatja meg a kiállító mesterek hangszereit a délutáni ingyenes koncerten.

Kiállító készítők: Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergely, Gollob Balázs, Héjja János, Holló Bence, Kőrösi Ferenc, Lakatos László, Nagy András, Popara Nikola, Székely Márton és Szűcs Péter.

A szalon alapítója Faragó-Thököly Márton, az idei hangszerkiállítás különleges vendége a Rivolta hangszerfa kereskedő cég Észak-Olaszországból, kínálata a tárlat ideje alatt megtekinthető és megvásárolható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!