Ma kezdődik a Margó Irodalmi Fesztivál

Kultúra, 2019.06.12

Több mint 80 programmal, szerzői estekkel, felolvasásokkal és koncertekkel várja a közönséget a szerdán kezdődő Margó Irodalmi Fesztivál a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).

A rendezvényen mutatja be új kötetét mások mellett Tóth Krisztina, Bodor Ádám, Háy János, Lackfi János Péterfy Gergely és Nádasdy Ádám is. A Margó vendége lesz Veronika H. Tóth, aki Viola Stern Fischerrel készített interjúiból írta meg A Mengele-lány című könyvet. A Prágában élő, pszichiáterként dolgozó Svetlana Zuchová Yesim című kisregényével érkezik, amelyben egy fiatal ausztriai emigráns török énekesnő történetét meséli el.

Idén is lesznek az irodalomhoz kötődő koncertek, szombaton pedig gyerekprogramokkal várják a családosokat. Varró Dani diafilmekkel készül, a 4-8 évesek számára rendhagyó múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak, a Szívünk rajta program keretében pedig Kis-Várday Júliával utazhatnak az óvodások a rímek világába.

A Margó Extra beszélgetéssorozat vendégei idén Ónodi Eszter, Udvaros Dorottya, Molnár Áron (noÁr), Vekerdy Tamás és Bérczesi Róbert (Hiperkarma) lesznek, tőlük azt tudhatják meg az érdeklődők, milyen hatással volt életükre az irodalom.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!