Magna Cum Laude: 20 éves jubileumi koncert az Arénában

Kultúra, 2019.01.19

Fennállása 20. évfordulóját ünnepli a Magna Cum Laude február 15-én a Papp László Budapest Sportarénában egy nagyszabású koncerttel.

A zenekar pályafutását bemutató est során az újabb dalok mellett elhangzanak a régi nagy slágerek is, köztük a Vidéki sanzon, a Pálinka dal, a Színezd újra vagy a Köszönet - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, a jubileumi évben egy új kiadvány jelenik meg Gyulai HÚSZfeldolgozó címen: a rendhagyó válogatáslemezen hazai előadók Magna-átiratai hallhatók.

A Magna Cum Laude 1999 szeptemberében alakult gyulai zeneszerető barátokból. A csapat már első kislemezeivel berobbant a köztudatba, napjainkban az egyik legnépszerűbb koncertzenekarnak számít. Az eddigi húsz év során született hét stúdióalbum (Hangolj át - 2003, Minden állomás - 2006, Magnatofon - 2007, 999 - 2009, Csak ülünk és zenélünk - 2010, Belső égés - 2011, Köszönet - 2014), egy koncertlemez (Jubileum - 2009), voltak tagcserék, készültek klipek és a zenekar több száz koncertet adott.

A Mező Misi (ének), Szabó Tibor (gitár), Kara Mihály (basszusgitár) által alkotott eredeti trió mellett az évek során Lesták Márton billentyűs és Török Máté dobos lett állandó tag.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!