Magyar művek dominálnak a 2022-es Újévi nyitányon

Kultúra, 2021.01.26

Magyar szerzők művei adják majd a műsor gerincét az MTVA, a Zeneakadémia és a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek összefogásával megvalósuló 2022-es Újévi nyitányon, amelyen az idén 80 éves Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester vezényel - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Mint Devich Márton, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezetője, a Bartók Rádió csatornaigazgatója elmondta, a hangversenyen mások mellett Erkel, Liszt, Kodály, Bartók és Dohnányi műveit hallhatja majd a közönség.

Kiemelte, hogy az újévi koncert nem csak Magyarországon sikeres, hiszen a rádiós közvetítést egyebek mellett Németország, Dél-Korea, Kína, Görögország és Ciprus is átveszi.

Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora a műsorban elmondta: az a frissesség, amelyet a Zeneakadémia fiataljai tudnak belevinni a produkcióba, és az az együttműködés, amely a tapasztalt muzsikusokkal és a fantasztikus karmesterekkel létrejön, nagy érdeklődésre tart számot itthon és külföldön is. Hozzátette, hogy a fiatal tehetségeknek nagy lehetőség, hogy bemutatkozhatnak a közönség előtt.

Medveczky Ádámról elmondta, hogy végtelenül nagy önbizalmat tud adni a kisugárzásával, melegszívűségével és megkérdőjelezhetetlen zenei szaktudásával, minden muzsikus örömmel dolgozik vele, és a közönség körében is rendkívül népszerű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!