Magyar tribute zenekar koncertezik a Led Zeppelin-jubileumon

Kultúra, 2018.11.15

Két és félórás koncerttel tiszteleg az 50 éve alakult rocklegenda, a Led Zeppelin előtt november 17-én a csapat számait játszó magyar tribute zenekar.

"Előveszünk egy-két különlegességet is, olyan számokat, amelyeket még nem, vagy nagyon régen játszottunk" - mondta Vörös Gábor, a Lead Zeppelin elnevezésű formáció basszusgitárosa az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.

Mint kifejtette, a Led Zeppelin dalainak egy részét az eredeti megszólalást visszaidézve próbálják eljátszani, más darabok esetében kicsit hozzányúltak a klasszikussá vált zenékhez és saját ízük szerint picit átformálták őket.

Vörös Gábor megjegyezte, hogy gyerekként látta a moziban A dal ugyanaz marad című Led Zeppelin-koncertfilmet, ami alapjaiban változtatta meg az életét, örökre beleszeretett a zenekarba. Hozzátette: a magyar rockzenészekre általában óriási hatással volt a Led Zeppelin.

"A csapatot a Black Sabbath-tal együtt a heavy metál megteremtőjének tartják, zenéjük bluesalapokra épülő kemény rock volt. Zenéjük annyira újító volt, hogy a kritikusok sokáig nem tudtak mit kezdeni vele" - fogalmazott Vörös Gábor. Szólt arról is, hogy a Led Zeppelin-legendát építették furcsa, cím nélküli lemezborítóik, különleges koncertjeik. Albumaikból egyáltalán nem jelentettek meg kislemezeket az Egyesült Királyságban, mert azokat sérthetetlen egésznek tartották.

Az 1968-ban alakult Led Zeppelin (Robert Plant - ének; Jimmy Page - gitár; John Paul Jones - basszusgitár; John Bonham - dob) minden idők egyik legnagyobb hatású rockzenekara, amelynek aktív korszaka Bonham 1980-as haláláig tartott.

November 17-én a Muzikumban a Lead Zeppelin néven fellépő zenekarban Sipeki Zoltán gitározik, Körmendi Roland énekel és szájharmonikázik, Vörös Gábor basszusgitáron és szintetizátoron játszik, Gerdesits Ferenc pedig dobol és mandolinozik. Vendégként színpadra lép Póka Egon, Vilmányi Gábor és Csík István.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!